Computerpark

From A-Eskwiki
Jump to: navigation, search

Het computerpark van A–Eskwadraat bestaat uit een server, een aantal workstations, en een aantal losse machines. Al deze machines staan onder beheer van Sysop.

Computers

Server

Hoofdartikel: square

De hoofd-server is op dit moment haskell. Op de server draaien meerdere virtuele machines, waarvan ieder weer services zoals e-mail exim4, svn svn, webhosting apache, en vele andere taken uitvoert.

Router

Hoofdartikel: Router

De router is op dit moment ernst. Deze is verantwoordelijk voor al het inkomende en uitgaande dataverkeer van het A-Eskwadraat netwerk. Dit systeem is gebaseerd op OpenBSD en is fungeert zowel als firewall, yum-cache, reverse-proxy en meer.

Workstations

Hoofdartikel: Workstations

In de werkkamer staan drie workstations voor gebruik door de actieve leden. Deze drie workstations draaien in een quad-seat opstelling waardoor er in totaal 12 werkplekken zijn.

Backup

Hoofdartikel: Backup

De externe backup server is momenteel een vhost in het beheer van ICT-Beta. De vhost heeft toegang tot een project share waar de data van A-Eskwadraat op word geback-upt.

Losse machines

Onder beheer van Sysop vallen ook nog een zestal losse computers. Deze hebben geen vaste plek of configuratie, en zijn al naar believen in te zetten. Deze computers heten:

  • black (gezelligheidskamer, op dit moment als workstation geconfigureerd)
  • white (LanCie-server)
  • pink (LanCie-gameserver)
  • green
  • blue
  • red