IPA-integratie

From A-Eskwiki
Jump to: navigation, search

Sinds kort kun je vanaf de website commissieaccounts maken, dus hier staat Pepijns mailtje waarin de details voor de gebruiker staan,

Lief Bestuur,

Dit is een belangrijk mailtje, dus goed lezen! Ik heb een functionaliteit op de website gebouwd waarmee systeemaccounts kunnen worden aangemaakt, en waarmee comissieleden in de commissie gezet kunnen worden op 'Het Systeem'. Nu vraag je je misschien af: Waarom willen we dit? Omdat het awesome is en jullie minder terminal-hack-commando's oplevert.

Nu hoe werkt het en wat kan je er allemaal mee. Ten eerste, als je naar de overzichtspagina van een commissie gaat op de site wordt voor elk lid in de commissie gecheckt of het lid op het systeem zit. Hiervoor zijn drie mogelijkheden: alles is goed (een groen vinkje), het lid heeft geen systeemaccount (of het systeemaccount zit niet in de cie op het systeem) maar het emailadres (zoals het op de site staat) staat wel in de forward (een geel uitroeptekentje) en tenslotte is er de mogelijkheid dat het lid wel een systeemaccount heeft, maar dat het systeemaccount niet in de cie zit op het systeem en dat er ook geen bekend email in de forward van de cie staat (een rood kruisje). In de gevallen van het rode kruisje en het geel uitroeptekentje kan je op het icoontje klikken en dat brengt je naar een pagina waarop ook verteld wordt wat er mis is en hoe je dat op kan lossen. Overigens wordt, als je een nieuw lid in een cie zet of een lid eruit haalt, automagisch ook 'het systeem' kloppend gemaakt.

Dan, commissie kunnen een systeemaccount krijgen. Als je op de pagina van een commissie zit zegt de site als ie geen systeemaccount heeft kunnen vinden. Hierom is het dus ook heeeel belangrijk dat op de site cies als login de naam van het systeemaccount hebben! Als een cie nog geen systeemaccount heeft is er op de pagina van de cie een knop om een account aan te maken. Dan vul je de naam van het systeemaccount in (voor de conventie van naamgeving van systeemaccounts moet je bij de sysop zijn), vervolgens wacht je even en dan zegt de site vanzelf wanneer het gelukt is!

Dan kunnen er accounts voor mensjes gemaakt worden. Op elke lidpagina staat onder 'AEs2roots' 'Systeemaccount'. Voor mensen met een systeemaccount staat hier ook de optie 'reset wachtwoord' wat hoop ik voor zich spreekt. Hier kan je de huidige stastus van het syteemaccount zien of een nieuw systeemaccount maken. Ook hier vul je een naam voor het syteemaccount in en daarna wacht je even en pronto! Er verschijnt als laatste een willekeurig wachtwoord voor het nieuwe account. Hiermee is het nieuwe systeemaccount overigens nog niet in de eventuele cies van het lid gezet, dit moet je nog handmatig doen!

De enige commissies die een uitzonderig vormen voor al het bovenstaande zijn de webcie, sysop, bestuur1617 en kb1617. Dit betekend dat je van deze leden ook niet het wachtwoord kan resetten!

DISCLAIMER: Overigens is bij het implementeren van al het bovenstaande de test-omgeving net iets anders dan de omgeving waarin de echte website draait. Hierdoor zou het kunnen dat niet alles meteen goed werkt dus meldt dat vooral even! Ook kan er op dit moment alleen met cies en mensjes gewerkt worden, dus nog geen groepen of disputen en ook geen IBA-commissies! Let hier dus op!

Als jullie verder nog iets willen weten, vraag het gerust!

Kusjes

Inloggen met systeemaccount

Voorzover we het snappen, werkt inloggen met een systeemaccount als volgt: vink je "systeemaccount" aan, dan wordt de loginrequest naar de url /space/auth/systeem.php verstuurd (de aanpassing wordt in javascript gedaan...). Vervolgens onderschept een der systemen der sysop deze request(???), en zet die wat vlaggetjes op de requestparameters aan: mylidnr in de sessie wordt geset naar REMOTE_USER_MEMBERID.