Kaartjes bij activiteiten

From A-Eskwiki
Jump to: navigation, search

QR-codes scannen

Om een QR-code van kaartjes bij een activiteit te scannen, moet eerst de kaartsoort op "CODE" staan. Op de site worden van kaartjes ook aangegeven of ze al gescand zijn.

Vervolgens moet je naar de activiteit pagina gaan. Hier is een knop te vinden met "Scanbare kaartjes activeren". Klik dit.

Dit bevat de "master qr-code", die belangrijk is om qr-codes te gaan scannen. Print deze dus 2x uit voor een activiteit begint en neem deze mee want deze is nodig om die van andere te scannen!

Vervolgens zijn er 2 manieren om kaartjes te scannen. Succes ermee! Vraag webcie dingen als iets in de fik vliegt.

Scannen met de app

Daarna, moet je de scan-app gebruiken. Dit is een speciale app, die hier te downloaden is. Als je hem niet kan installeren, verwijder de "A-Appkwadraat", deze gebruikt hetzelfde certificaat. Als het nog niet werkt, moet je toestaan apps te installeren uit onbetrouwbare bron (zoek op internet, iets met USB debugging?).

In de app, ga je naar de activiteit en in het menu ga je naar "Scan tickets". Hier kun je nu kaartjes scannen.

Scannen met de speciale site

Ga met je mobiele browser (bij voorkeur Android + Firefox of Google Chrome, werkte in elk geval in 2019 nog niet op iPhones...) naar https://qr-scan.a-eskwadraat.nl/. Zorg ervoor dat je de juiste activiteit ziet, anders moet de WebCie dit (op vm-www2:/qr-scan/index.html) fixen.

Gebruik nu je camera om de codes te scannen. Je kan ook de code overtypen in het tekstveldje bovenin.

QRCode opnieuw mailen

Om de zoveel tijd krijgt de WebCie een mailtje van iemand dat de iDEAL-betaling voor een activiteitkaartje geslaagd was maar dat ze de aparte mail met kaartje niet hebben ontvangen. We weten nog niet precies waarom dit komt, maar we vermoeden dat een spamfilter te agressief de kaartjesmails opeet (al is het voorgekomen dat redelijk capabele gebruikers ze niet in de spamfolder tegenkwamen, dus het mysterie gaat door...)

Wat je dan kunt doen is checken of de IDEALTransactie inderdaad succesvol was, zo ja de code(s) opzoeken tussen de iDealKaartjeCode en een mailtje sturen naar de arme kaartjesloze persoon. Probeer zoiets te schrijven:

Beste [PERSOON],

Ik zie inderdaad een transactie op [DATUM], maar
[ die lijkt succesvol verstuurd te zijn | de mail is naar een ander e-mailadres verstuurd | de mail is compleet foutgegaan ]
(heb je al tussen de spam gekeken?).
De kaartjes die bij deze transactie horen, heb ik als attachment toegevoegd.
De geheime codes, voor het geval de plaatjes niet werken, zijn [B4N44N] en [W4TL3UKS].
Laat het ons weten als je nog problemen hebt.

Met vriendelijke groeten,

[AFZENDER]
namens de WebCie
[ATTACHMENTS MET QR-CODE VOOR KAARTJES]

De qr-codes kun je genereren met het scriptje scripts/create-qr-kaartje.php, die je op de vm-www-debug kunt draaien. Het neemt twee command-line argumenten: geheime code van een ontbrekend kaartje en activiteitnummer. Op stdout verschijnt een PNG-bestand met je kaartje. Voorbeeldaanroep:

~/wwwdebug/scripts$ ./create-qr-kaartje.php B4N44N 1337 > ~/troep/qr-kaartje-1.png

Zie ook bug #6956