Redmine Vakidioot

From A-Eskwiki
Jump to: navigation, search

Als vervanger voor de spreadsheet in Google Docs die we op magisch niveau moesten beheren, worden de artikels en projecten van de Vakidioot vanaf het jaar 2016-2017 bijgehouden in een Redminetracker. De tracker is te vinden via [1]

Online administratie

Als alles online staat, kun je in de wiki van het project hopelijk zo goed als alles vinden wat je wilt weten om het draaiend te houden. Als je geen connectie hiermee krijgt, zie het kopje Systeemadministratie. Handig om alvast te weten: in het mapje ~/cies/vakid/ staan inloggegevens van de administratorgebruiker van redmine.

Systeemadministratie

Soms gaat het allemaal nog wel eens kapot. In dit geval moet je waarschijnlijk je favoriete sysoplid vragen om vm-vakidioot te herstarten.

Inloggen

Alles speelt zich af op de vm-vakidioot op het A–Eskwadraatsysteem. Om hierop te komen, moet je ssh'en:

voorbeeld@paul:~$ ssh vm-vakidioot
voorbeeld@vm-vakidioot:~$

Hiervoor moet je op het systeem wel in de commissie vakid zitten, als ik de Sysop goed heb begrepen. Vervolgens ga je naar de map waar Redmine draait:

voorbeeld@vm-vakidioot:~$ cd /srv/redmine
voorbeeld@vm-vakidioot:/srv/redmine$

Hier zul je onder andere ook wat aantekeningen vinden over hoe alles werkt.

Installeren

Zie vm-vakidioot:/srv/redmine/install voor gedetailleerde instructies en opmerkingen.

Onderhoud

Op dit moment is er nog geen onderhoud nodig, maar iets als wekelijke backups zou erg luxe zijn. Zet je favoriete commissielid met systeembeheerderaspiraties hierop, en vergeet niet deze pagina up te daten!